11/11/2022

4 причини да избереш гуми втора ръка

4 причини да избереш гуми втора ръка

Обикновено периодът за смяна на летните гуми със зимни настъпва в прехода от топлия към студения сезон – в България законът гласи, че това трябва да се случи до 15 ноември, като се наблюдава и правилото за минимална външна температура – под 7 градуса.


Зимните гуми гарантират оптимално сцепление и основа на превозното средство при движение в заснежени условия по пътищата. И така. Какви гуми да избереш и нужно ли е те да бъдат чисто нови? Много хора вече са се възползвали от услугите на употребявани гуми и авточасти в отлично състояние.


В тази статия ще разгледаме какви са предимствата на гуми втора ръка и защо те могат да бъдат перфектният избор за твоя автомобил тази зима. Като експерт в авточастите втора употреба, Carco.bg ти дава четири причини да избереш висококачествени гуми втора ръка:


1.Изгодната цена


Най-очевидната причина за закупуване на използвани гуми несъмнено е по-ниската цена. Гумите втора ръка често са почти на половин цена от новите, без това да налага да правиш компромис с качеството.


2. Гъвкавост при избора


Огромно предимство при гумите втора ръка е, че за разлика от чисто новите, може да закупиш само една или две гуми – ако това ти е необходимо в момента. Изборът от списък с използвани гуми улеснява намирането на точно това, от което се нуждаеш, без да се налага да купуваш цял комплект. А това отново ти помага да спестиш пари.


3. Допринасяш за намаляването на въглеродния отпечатък


Когато купуваш авточасти втора ръка, ти допринасяш за една по-чиста и по-зелена планета. Индустрията за рециклиране на автомобили е една от най-големите – с повече от 25 милиона тона материали за автомобили и камиони, рециклирани всяка година. Избирайки употребявани гуми, ти спестяваш енергия, необходима за производството на нови. Не е ли супер?


4. Предимството, свързано със стария автомобил


Колата ти вече дълги години ти е приятел и, така да се каже, не е от най-новите?


А може би обмисляш и закупуване на нов автомобил в близко бъдеще? Ето още една причина да избереш гуми втора ръка. Не е нужно да влагаш излишно много пари в кола, която не е нова и може би няма още дълго да бъде с теб.


С гуми втора ръка ти гарантираш безопасността и функционалността на автомобила си, без да харчиш твърде много.


Как да избереш правилните гуми?


Когато става дума за избор за конкретно превозно средство, трябва да обърнеш внимание на няколко основни неща:


Марката на гумите – довери се на вече доказал се в областта бранд, от който със сигурност ще получиш висококачествен продукт.


Твоя стил на шофиране – направи избора си според това как и при какви условия ще шофираш колата си – в града, по магистралата, в спортни активности и т.н.


Погледни параметрите на настоящия модел гуми и се ориентирай по тях.


Виж сервизната книжка на превозното средство, където производителят прави препоръки за най-подходящите решения.


Как да избереш правилния размер?


Най-добрият начин е да провериш размерите на миналогодишните си зимни гуми.


Огледай страничния борд, където ще видиш буквено-цифрова комбинация – например 205/55R16. Това означава, че 205 е широчината на контактната с пътя част, а 55 е процентното съотношение на височината спрямо ширината. Буквата R ни подсказва, че конструкцията е радиална. Цифрата след буквата (в нашия случай 16) ни казва, че автогумите ни са 16 цола.


И последно – не забравяй, че гумите са един от най-важните компоненти на автомобила ти.избирайки гуми втора ръка получаваш качество на изгодна цена – те са страхотен избор, независимо дали си с ограничен бюджет или не.


Искаш гуми втора ръка, но имаш нужда от допълнителен съвет?


Посети Carco.bg – наш специалист в областта ще ти съдейства в избора и поръчките и ще ти помогне да се сдобиеш с най-добрия избор на зимни гуми за твоя автомобил.


В Carco.bg внимателно извършваме предварителен оглед и провеждаме лабораторни тестове на всяка една авточастит, преди тя да бъде пусната в продажба в нашия онлайн магазин. Това гарантира винаги най-доброто качество на перфектна цена.


Свържи се с нас още сега: https://carco.bg/contacts.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път