16/03/2022

5 начина да предпазите колата от ръжда

5 начина да предпазите колата от ръжда

Очакват ни още доста влажни дни, а с тях… и ръжда по колата. Мразим я, защото освен че загрозява колата, тя не е безобидна и може да повлияе на много други неща, освен на външния вид на автомобила. Затова от Carco събрахме 5 полезни съвета за предотвратяване на ръждата по вашата кола, както и един бонус съвет, който ще ви спести време, разочарование и пари, в случай, че щетите са непоправими.




Съвет №1: Време е за автомивка

Звучи просто, но измиването на колата може да доведе до голяма разлика. Самата мръсотия не причинява ръжда, но в същото време тя уврежда защитния слой на вашия автомобил и прави пътя на ръждата по-лесен. Обърнете внимание не само на основните части – стъкла, врати, таван, а и на гнездата на гумите и останалите по-трудно достъпни места.


Съвет № 2: Наблюдавайте състоянието на боята

Вашето защитно фолио започва да се лющи? Боята ви също не е в по-добро състояние? Това може да се окаже проблем, тъй като боята осигурява защита срещу ръжда. В момента, в който тя се повреди, колата ви е много по-слабо защитена от водата и съответно може да започне да се образува ръжда. Ако забележите, че боята ви не е в особено добро състояние, обадете се в сервиз и насрочете посещение за лека поправка или нанасяне на ново прозрачно покритие.


Съвет №3: Обърнете внимание на солта

Солта по пътищата през зимата може да повреди колата ви и да я направи уязвима
към образуването на петна от ръжда. Ето защо е важно да миете колата си редовно в зимните дни, въпреки че изглежда безсмислено. Така ще отстраните излишната сол и ще намалите износването.


Съвет № 4: Полирайте колата си поне два пъти годишно

Ваксата поддържа боята ви да изглежда като нова, а и освен това поддържа защитната бариера. Ваксата помага също и за предотвратяване на избледняването на цвета на боята ви от вредните UV лъчи. Така че се уверете, че нанасяте вакса поне два пъти годишно (а ако искате да го правите по-често, това е чудесно!)
.


Съвет № 5: Поддържайте интериора чист

Може би не сте се сещали за това, но има случаи, в които разливаме не малко количество течност в колата – детето е отворило бутилка, разляли сме някаква напитка и т.н. Течността попива лесно и от пода стига до метала, като потенциалът да се превърне в ръжда никак не е малък.

Бонус съвет:


Колкото и да сме внимателни, невинаги успяваме да опазим колата от ръжда. Когато разни части не могат да се спасят – например калници, капаци, дори врати, не е нужно това да ви струва много пари. Вместо да инвестирате в премахване на ръждата, заповядайте в Cargo или разгледайте нашия асортимент онлайн. Нашите любезни служители ще ви насочат към перфектните части втора употреба, ще ви ги доставят до желан от вас адрес още на следващия ден, и всичко това – на страхотни цени.


Свържете се с нас и разгледайте всички предложения от Carco.bg.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път