• Carco.bg
  • Блог
  • Какви са новите правила за годишния технически преглед
26/01/2024

Какви са новите правила за годишния технически преглед

Какви са новите правила за годишния технически преглед

От 01 януари 2024 година бяха въведени нови правила относно преминаването на автомобилите през задължителния годишен технически преглед. Необходимо е пунктовете да разполагат със софтуер, свързан към информационната система на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“. Това позволява въвеждането на реално време за отчитане на данните на техническите прегледи и увеличава прозрачността в процеса.


Какво трябва да знаеш?


Прекратяват се възможностите за манипулиране на данните от техническите прегледи, а пунктовете ще отговорят на нови изисквания, които да намалят възможностите за намеса в отчетените данни. Това ще стане възможно като всички данни се отчитат в реално време.


Техническите пунктове трябва да гарантират свързаността на димомерите, спирачните стендове и газ анализаторите с информационната система на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ до средата на 2024 година.


Какво, ако автомобилът ти не отговаря на изискванията?


Ако по време на прегледа се установи, че колата ти не отговаря на техническите изисквания и че има конкретни проблеми, поради които автомобилът не може да бъде в движение, ще ти бъде издадено предписание за това, какво е необходимо да се случи, за да изпълниш тези изисквания.


Независимо дали става дума за подмяна на дадени компоненти или по-сериозен ремонт, то тогава колата няма да бъде пусната в движение.


Къде може да получиш помощ?


Carco.bg не просто ти дава полезна информация, но е онлайн магазин, в който работят професионалисти, към които можеш да се обърнеш при проблем с автомобила си. В случай, че не можеш да минеш годишен технически преглед и имаш известни проблеми с техническите изисквания, ние сме тук 24 часа в денонощието с проверени авточасти втора употреба.


В онлайн магазина ни ще откриеш едрогабаритни и малогабаритни авточасти втора ръка за дизелови и бензинови двигатели и автомобили. Поддържаме голямо разнообразие от гуми, джанти, компютри, климатична техника, окачване, скорости, спирачна система и още много, така че щом имаш проблем – той бързо може да бъде решен.

Предлагаме ти още: експресна доставка, цели 14 дни право на връщане и проверено лично от нас качество. Очакваме те!

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път