• Carco.bg
  • Блог
  • Какво да правиш, ако заключиш ключа в колата си?
18/08/2023

Какво да правиш, ако заключиш ключа в колата си?

Какво да правиш, ако заключиш ключа в колата си?

На всеки може да се случи да заключи ключа си и сега ти си този човек. За щастие с по-новите автомобили това е много по-трудно, но ако все пак ти се случи, преди да се ядосаш или паникьосаш, опитай следните неща:

Какво да правиш, ако си заключил ключовете си в колата?


Обаждането на ключар, пътна помощ или полиция е добър вариант, в зависимост от сложността на ситуацията.


Полицията ще отключи ли колата ти безплатно?


При високорисков сценарий – например ако дете или животно е заключено в колата – набери незабавно 911 и им каже марката и модела и местоположението на автомобила. Спешните служби като полиция и пожарна ще пристигнат по-бързо от ключар или пътна помощ. Често полицията ще счупи прозореца или ще използва тънко метално устройство, което може да отключи вратата. Въпреки че няма да те таксуват за услугата, трябва да им се обаждаш само в спешни случаи, а сметката за поправка на повредения прозорец си остава за теб.


Пътна помощ


Пътна помощ могат да ти бъдат полезни, ако попаднеш в тази ситуация, обади се и им кажи местоположението си, марката и модела на превозното средство. Имай предвид обаче, че на професионалист може да отнеме половин час или повече, за да пристигне.


Как да отключиш колата си сам?


Ако искаш да избегнеш скъпо обаждане до ключар или пътна помощ, има няколко по-евтини трика за отключване на колата без ключове, стига да имаш търпение и да боравиш добре с инструментите.


Отключване с мобилен телефон


Благодарение на нарастващия брой автомобилни приложения за смартфон, можеш да отключиш колата си без да разбиваш прозорец. Много нови превозни средства предлагат безплатни приложения на Apple и Android, които позволяват на шофьорите да управляват колите си без ключове.


Отключване с връзка на обувки


Ако притежаваш по-стара кола с ръчно заключване и носиш обувки с връзки, може да не се налага да викаш пътна помощ. Просто завържи възел в средата на връзката, създавайки примка с размера на показалеца ти. Прекарай двата края през прозореца на автомобила. Постави примката около бутона за заключване, стегни и дръпни нагоре.


Отключване със закачалка


Методът на закачалката е класически. Вероятно си го виждал поне в няколко филма. Този метод действа при автомобили с хоризонтални брави. Развий една телена закачалка, направи малка кука и я промуши през вратата. Прекарай я около ключалката и дръпни нагоре.


Отключване с надуваем клин


За да отключиш кола без ключове като професионалист, инвестирай в автомобилен комплект инструменти с извит или надуваем клин за прозорец.


Ако е време за смяна на ключалка – довери се на Carco.bg


Специалната ни категория от ключалки за врати втора употреба обхваща голям процент от популярните и търсени днес марки и модели автомобили. Кои са предимствата ни и с какво се отличаваме от конкурентите си?




  • Значително по-ниски цени от новите алтернативи;




  • Предварително тествани за работоспособност продукти;




  • Всеки ден все по-голямо разнообразие от употребявани авточасти;




  • Регулярни и редовни промоции за още по-изгодни покупки;




  • Качествено и професионално обслужване;




  • Пълно съдействие както при пазаруването, така и при възникнали проблеми с това;




  • Подходяща функционалност на онлайн магазина за правилен избор и лесни поръчки.






Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път