11/04/2022

Какво представлява имобилайзерът

Какво представлява имобилайзерът

Покупката на кола е едновременно вълнуващо и отговорно начинание. Модерният автомобил ни предоставя купища възможности да се насладим на комфорт, удобства и различни по вид екстри по време на път.


Инвестирайки в автомобила си, ние поддържаме нивото си на стандарт на нужното ниво, като освен за избора на колкото се може по-нова кола, трябва да помислим и за нейната сигурност. Научете повече в онлайн магазин за авточасти втора употреба Carco.bg и разберете защо е редно всеки автомобил да бъде оборудван с техника против кражби.


Имобилайзерът е много полезно устройство, което ще защити леката кола от евентуални кражби. След като се монтира на автомобила, двигателят не може да запали, защото имобилайзерът изпраща специален код към електрониката на превозното средство, който само ключът ни притежава.


С цел намаляването на кражбите, повечето от производителите днес добавят устройството към колата, но дори и това може да ни даде 100% гаранция, че автомобилът няма да бъде откраднат.


Състои се от три части:



  • · Ключ с чип;

  • · Имобилайзерен блок;

  • · Електромагнитно реле.


За по-старите модели коли могат да се открият специални модели, които да допринесат за минималния риск от кражби.


За какво служи


Както вече споменахме, имобилайзерът служи за повишаване безопасността на всяка една лека кола. Добре е всеки водач да си го осигури, за да не се тревожи, че на сутринта автомобилът му няма да бъде на паркинга. Въпросното устройство не може да ни даде пълна гаранция, че никой няма да се осмели да посегне на имуществото ни, но все пак си струва да го имаме на разположение.


Как се премахва


Работата на имобилайзера е да комуникира с чипа. В някакъв момент е възможно той да се повреди, което от своя страна поражда нуждата от неговата спешна поправка, тъй като няма да може да се осъществи нормално стартиране на двигателя. Това устройство съдържа сложни елементи, които само опитен специалист ще може да поправи, така че се обърнете към вещ в занаята, който да направи навременното включване и изключване на мотора отново възможно.



А може и да се окаже, че сте загубили устройството. Когато това се случи, той трябва да бъде изключен или изцяло премахнат, за да избегнете по-сериозни проблеми за в бъдеще. Възможните начини да се деактивира устройството са следните:



  • · Изключване;

  • · Премахване;

  • · Демонтаж на модул;

  • · Монтаж на емулатор.


Обърнете се към специалистите, за да разберете кой би бил най-удачният вариант.


Откъде можем да го закупим


На пазара се продават два вида имобилайзери – електронни и механични. Вторият вариант разбира се е по-старият, но и той е доста предпочитан от водачите, които притежават автомобили с по-стара година на производство. Разгледайте Авточасти от Carco.bg и намерете едно добро съотношение цена/качество. Нека автомобилът Ви бъде винаги е безопасност.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път