04/11/2022

Кога е време за смяна на гърнето?

Кога е време за смяна на гърнето?

Гърнето е част от генерацията на колата и неговото предназначение е предимно да намали възможно най-много шума от двигателя, което го прави един своеобразен шумозаглушител и в същото време извеждащ газовете от изпускателната система филтър.


Този компонент често е принуден да издържа на високите температури на изгорелите газове и по време на валежи влиза в контакт с водата, което допринася за по-лесното му корозиране и съответно неговата недълготрайност.


Как обаче да направиш правилния избор за гърне, какво е предназначението на крайното задно гърне и по какъв начин сайтът за втора ръка авточасти Carco.bg може да ти е от полза? На тези въпроси ще отговорим в днешната статия.


Кои са основните признаци за повреда на гърнето?


Има няколко начина, по които можеш да познаеш, че гърнето на автомобила ти не функционира правилно. Ето кои са те:


Слушай внимателно


Най-големият и забележим признак за повредено гърне е шумът. Когато гърнето се повреди, колата изведнъж ще стане много по-шумна, отколкото е била преди. Бъди особено внимателен за всеки странен или внезапен тракащ шум, който може да е звук от разхлабено или спукано гърне.


Погледни добре


Нещо друго, което можеш да направиш, ако се съмняваш за повредено гърне, е да използваш крик за кола, за да повдигнеш превозното средство и да огледаш добре. Вероятно ще можеш да забележиш поне основните проблеми. Не забравяй да се оглеждаш за дупки или голяма ръжда – и двете могат да се окажат голям проблем за автомобила ти.


Провери за следи от вода


Докато правиш визуална проверка на гърнето, е важно да провериш за признаци на капеща вода от него. Наличие на малко кондензация е нормално, но изтичането на вода от няколко места по гърнето вече определено е проблем.


Провери температурата


Остави автомобила да работи няколко минути и след това провери температурата му, за да видиш дали е необичайно висока. Понякога проблемът с гърнето всъщност може да причини прегряване на автомобила. Това е прблем, който изисква незабавно решение.


Ако е време за смяна на гърнето, то идва важният въпрос:


Как да избереш качествено гърне за твоя автомобил?


За да може автомобилът да има максимална мощност и съответно да бъде тих и правилно да отделя всички изгорели газове от цилиндрите на двигателя, той се нуждае от качествена генерация. За целта има някои особености, на които да обърнеш внимание при покупка на авточасти за изпускателната система:





  1. Материала на изработката - за качествено и дълготрайно гърне е препоръчително то да е изработено от алуминизирана ламарина. Тя е няколко пъти по-издръжлива от обикновената.




  2. Наличие на вата в ауспусите - добър вариант е при покупката на генерация за автомобили в шумозаглушителя да има вата, която подтиска резонирането и съответно образуването на силен дразнещ звук.




  3. Обърни внимание на тежестта - колкото по-тежки са тръбите на изпускателната система, толкова по-дебела е ламарината им и съответно са по-дълготрайни.




  4. Наличието на щампа на известна марка е добър показател - това е добро разграничаване от фалшификатите.




Защо да се довериш на Carco.bg при смяна на гърнето?


Защото само в нашия онлайн магазин бързо и лесно ще намериш необходимите за твоя автомобил авточасти втора ръка за изпускателната система, като филтри и шумозаглушители, задни гърнета и още много.


Всичко това се предлага на значително по-ниски цени, със запазено качество и състояние. При необходимост от помощ и професионално съдействие за избора и пазаруването, можеш да се обърнеш към наш представител, който бързо ще ти помогне да избереш най-подходящата авточаст за твоята марка автомобил.


Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път