05/04/2022

Летни VS всесезонни гуми

Летни VS всесезонни гуми

Отново е лято! Е, почти. Времето се затопля, денят става по-дълъг, но шофьорите мислят най-вече за…нови гуми. И ги мъчи един въпрос – летни или всесезонни да бъдат те. Нека разгледаме какви са предимствата на летните пред всесезонните гуми, а изборът, разбира се, ще оставим на вас.

По-добри ли са летните гуми?



Много шофьори не разбират разликата между летни и всесезонни гуми и наистина двата вида могат лесно да бъдат объркани. Те обаче са проектирани за различни условия и имат уникални ефекти върху управлението, производителността и отзивчивостта на автомобила. За да ви помогнем да решите кои да изберете за вашия автомобил, ние ще ви дадем няколко примера. Може да ви изненада да разберете, че летните гуми превъзхождат всесезонните, когато става въпрос за мокра или гореща настилка. Прочетете, за да научите за предимствата на летните гуми.

Защо летните гуми се представят по-добре при жега и дъжд?

Летните гуми
са оптимизирани за отлично сцепление с пътя, независимо дали е горещо, леко влажно или вали силен дъжд. Те са направени от съставки на протектора с изключително високи характеристики, съдържащи лепкави добавки за сцепление с мокър път. Тази смес на протектора също така осигурява достатъчно твърдост, така че гумите да издържат на високи температури и да запазят формата си, като поддържат съпротивлението при търкане с гореща настилка.



Шарките на протектора (така наречените грайфери) обикновено са по плитки при летните гуми и имат по-прави прорези от тези на всесезонните думи. Резултатът е по-голяма стабилност по време на завои, спиране и ускорение.



Тъй като всесезонните гуми често имат асиметрични или еднопосочни шарки на протектора, възможностите за въртене на гумите могат да бъдат ограничени.



На мнозина може да се стори странен фактът, че летните гуми превъзхождат всесезонните гуми, когато става въпрос за сцепление на мокро и сухо, но това е факт.

Можете ли да използвате летни гуми през цялата година?


Докато летните гуми отговарят на името си през топлия сезон, те не са толкова страхотни през по-студените месеци. Не е препоръчително да продължавате да карате с летните гуми през зимата, дори е доста опасно. Вероятно веднага ще забележите намаляването на производителността. Смесите в летните гуми са със специално проектиране, за да издържат на жегите, но когато температурите паднат драстично, летните гуми обикновено стават твърди, което води до намалена производителност, не добро сцепление и опасност при управление на автомобила. Така че, след като температурата спадне, най-добре е да преминете към зимни или всесезонни гуми.



И така – кой тип гуми са подходящи за вас?


Правилният тип гуми за автомобила ви зависи от това къде живеете и какво цените във вашата кола. Ако зимата е мека във вашия район, а сезоните са изразени, летните гуми са идеални за вас.


Как да открия подходящите летни гуми?


Нормално е да имате въпроси, предвид разнообразните предложения на пазара. Затова нашата мисия в Carco е да ви предоставяме изчерпателна информация, свързана с автомобила и частите за него.


Този месец при нас ще откриете специални предложения на гуми втора употреба, тествани и проверени, на страхотни цени. Вижте разнообразието от гуми с алуминиеви джанти и се запознайте с всички предимства на летни гуми втора ръка – като първото от тях е, че никога не купувате продукт с неясен произход. Задайте своя въпрос, като се свържете с нас или ни посетите на адрес. Нашите служители ще ви помогнат в избора и ще отговорят на въпросите ви, свързани със смяната гуми или друга част по автомобила. Както винаги – с Carco.bg избирате качество от ясен и проверен производител.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път