20/01/2023

Луксът сам да управляваш скоростта

Луксът сам да управляваш скоростта

Днешната статия е за всички любители на класиката и класическите скорости. Нека не се залъгваме – ръчната трансмисия може би няма да е с нас още дълго, но не бързай да тъжиш – все още се произвеждат нови автомобили с ръчна скоростна кутия. Автомобилите в тази статия поддържат жива мисията #SaveTheManuals. И така, нека видим кои са моделите, които все още излизат на пазара с добрите ръчни скорости.


Кои са най-новите скъпи модели автомобили, които заложиха на ръчната скоростна кутия?


Aston Martin Vantage


Първият в списъка е Aston Martin Vantage. Въпреки че неговите двигатели с турбокомпресор сега идват от Mercedes-AMG, производител, който не предлага ръчна трансмисия, Aston предлага своето великолепно начало със седемстепенна механична трансмисия.


BMW M3


Всяко BMW M3 от оригиналното E30 се предлага с механична скоростна кутия. За щастие BMW реши да запази тази серия жива. Подобно на своя механичен близнак, M4, високопроизводителният седан също се предлага с шестстепенна механична трансмисия.


Cadillac CT4-V Blackwing


CT4-V Blackwing на Cadillac е чудовищна машина, която предлага налична шестстепенна скоростна кутия. С начална цена от около $60 000, този спортен седан е със звездна стойност.


Chevrolet Camaro


Chevrolet вече няма да предлага Corvette с ръчна скоростна кутия, но все още предлага на любителите на предавки Camaro със шестстепенна скоростна кутия.


Dodge Challenger


Подобно на конкурентите си Ford Mustang и Chevy Camaro, Dodge Challenger все още се предлага с механична скоростна кутия. Няколко версии на мускулестия автомобил се доставят стандартно с шестстепенна механична трансмисия.


Honda Civic


Трябва да се отбележи, че седанът Civic предлага скоростна кутия стриктно в нейната най-спортна форма. Въпреки това Civic позволява на купувачите да управляват собствените си предавки в по-стандартните модели Sport и Sport Touring.


Hyundai Elantra


За разлика от събратята си Hyundai Elantra N Line и N с турбокомпресор продължават да предлагат опция за ръчна скоростна кутия. Цената на Elantra N Line започва от малко повече от $26 000 и предлага шестстепенна скоростна кутия. Междувременно по-мотивираната Elantra N струва малко под $33 000.


Forte


Kia предлага само Forte седан с ръчна скоростна кутия във високия клас GT форма. Топ линията на оборудване е най-мощният вариант на Forte, благодарение на своя четирицилиндров двигател.


Mazda 3


Mazda не предлага най-малкия си седан с ръчка. Въпреки това Mazda 3 все още се предлага с такава. Шестстепенната ръчна скоростна кутия е с ниво на оборудване Premium и задвижване на предните колела.


Mini Clubman


Въпреки че бихме се радвали марката да предложи модела John Cooper Works с ръчна скоростна кутия, ние сме щастливи, че Mini продължава да предлага своето компактно комби с тази опция, дори и да е ограничено до най-малко мощния Clubman.


Mitsubishi Mirage


Трицилиндровият субкомпакт Mitsubishi Mirage продължава да се предлага стандартно с петстепенна ръчна скоростна кутия, както в хечбек, така и в седан, последният от които носи името Mirage G4 .


Nissan Versa


Седанът Nissan Versa остава един от най-бюджетните нови автомобили, които можеш да го получиш с петстепенна механична скоростна кутия. За съжаление се предлага само в базовата S версия.


Porsche 718 Boxster и Cayman


С изключение на Porsche 718 Cayman GT4 RS, всяка вариация на 718 Cayman coupe и 718 Boxster кабриолет може да бъде закупена с ръчна скоростна кутия.


Porsche 911


Надяваме се, че никога няма да видим деня, в който Porsche 911 няма да предлага ръчни скорости. Тази година седемстепенната ръчна скоростна кутия на марката се предлага за Carrera S , Carrera 4S, Carrera GTS и Carrera 4 GTS както в купе, така и в кабриолет, както и в Targa 4S и Targa само със задвижване на четирите колела 4 GTS (това също е стандартен комплект за модела със специално издание на Porsche Design от 50 години с ограничен тираж). Високопроизводителният 911 GT3 междувременно предлага шестстепенна механична скоростна кутия, която се свързва с атмосферния 4,0-литров плосък шестцилиндров двигател на автомобила.


Subaru BRZ


Спортната кола BRZ на Subaru със задно предаване все още не е с турбокомпресор, но е победител в класацията Топ 10. По-важното е, че все още се предлага с шестстепенна скоростна кутия, която се съчетава с 2,4-литровия четирицилиндров двигател на автомобила.


Toyota Corolla


Toyota Corolla може да не е най-вълнуващата опция за компактен автомобил, но все пак е една от малкото, които предлагат ръчна скоростна кутия. Шестстепеннa, тя се предлага при седаните Corolla SE и SE Apex Edition и хечбековете Corolla SE и XSE.


Volkswagen Golf


Volkswagen продължава да ни предлага Golf GTI и Golf R, а най-хубавото е, че и двете продължават да се продават с шестстепенна механична скоростна кутия. Първият разполага с 241 конски сили, които изпраща към предните колела. Последният предлага 315 коня и задвижване на всички колела.


Сред най-главните неща в един автомобил са неговите скорости или по-скоро, скоростната кутия. Всяко превозно средство изисква различна такава, затова ако ти се налага смяна, бъди внимателен при избора си. Ако ти трябва авточаст с високо качество и на добра цена, то си попаднал на правилното място. Разгледай нашите предложения и се убеди: https://carco.bg/.



Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път