19/01/2024

Пакртроникът - любимият асистент

Пакртроникът - любимият асистент

Всеки шофьор се сблъсква с проблеми по време на паркиране, колкото и опит да има. За трудни ситуации, когато маневреността на превозното средство е ограничена, например паркингът е пълен с автомобили и остава малко място за паркиране – е създаден парктроникът.


Това е специално устройство, което те уведомява за всички препятствия, които се намират пред и зад автомобила. В допълнение, такива устройства често също информират за разстоянието до обектите. Парктроникът е автоматизирана помощ при паркиране, която ти помага да паркираш с по-голяма прецизност, използвайки технология за система за насочване и други базирани на камера решения с превъзходна, модерна технология.


Защо ти трябват сензори за паркиране (парктроник)?


Много шофьори смятат сензорите за паркиране за ненужно нещо, понеже дълги години парктроник изобщо е нямало. Трябва да вземеш предвид обаче факта, че натовареността на движението преди е било значително по-малко. Сега често ти се налага да паркираш там, където на пръв поглед изглежда невъзможно. А сензорите за паркиране в такива условия са просто незаменими.


От какво са направени сензорите за паркиране?


Основни елементи на устройствата за паркиране са:



  • сензори, които дават импулс – могат да бъдат ултразвукови или електромагнитни;

  • електронен блок за управление – мозъкът, който отговаря за работата на устройството и контролира всички сензори за паркиране и обработва сигнала от сензорите;

  • индикатори за разстояние със скала или LCD дисплей – предназначени да показват разстоянието до препятствие. Информацията се представя под формата на скала, цифри или изображение, в зависимост от модела на устройството.


Какъв е принципът на работа на парктроника?


Парктроникът дава сигнал, който при среща с препятствие се отразява от повърхността му и се връща обратно. След това контролният блок анализира дължината на вълната и по този начин изчислява разстоянието до обекта. Всичко това отнема броени секунди. Ултразвуковите сензори могат да откриват препятствия в радиус от 0,2 до 2 m.


Принципът на действие на електромагнитните сензори се основава на колебания в нивото на електромагнитното поле между две проводими антени, които са монтирани по дължината на тялото на превозното средство. Към единия проводник се подава RF сигнал, а другият е свързан към специален амплитуден детектор. Веднага щом местоположението на обектите в близост до антената се промени, това се отразява на нивото на комуникация между двата проводника, влияе на амплитудата на сигнала. Сензорът на приемната антена засича това и дава сигнал, че се приближава към обекта.


Какви модели ще откриеш в Carco.bg?


При нас ще откриеш широк диапазон от продукти по отношение на марката на автомобила. Съветваме те внимателно да направиш избора си, като се спреш на продукт с минимум 4 датчика, а останалите характеристики избери според вкуса си. Парктроник системите, които предлагаме, са изключително надеждни и определено си заслужават. Има няколко основни параметъра, с които е добре да се съобразиш при избор на някой от нашите продукти, а именно:



  • Минимално време за отчитане;

  • Обхват;

  • Минимално разстояние;

  • Начин на изобразяване на разстоянието.


Защо да се довериш на Carco.bg?


Онлайн магазинът на Carco.bg за авточасти втора употреба е изключително надежден и бързо развиващ се, а клиентите ни са винаги доволни. Разчитай на висококачествени продукти на изключително добри цени, с възможност за замяна и връщане. Убеди се, че сме най-добрите на пазара, като поръчаш от нас още сега.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път