30/12/2022

Подобряване на видимостта през зимата

Подобряване на видимостта през зимата

Светлините на автомобила включват фарове, стопове и мигачи. Всички те трябва да бъдат в пълна изправност, защото благодарение на тях подаваш сигнали за предстояща маневра до останалите участници в движението.


Важно е да отбележим, че по закон автомобилът ти може да бъде спрян от движение, в случай, че светлините не работят изправно. Нека разгледаме колко важна част от изправността на автомобила през зимата са светлините.


Значението на автомобилните светлини през зимата


– Предните фарове осигуряват максимална видимост


Това е особено важно в силно заснежените дни. С подходящо осветление виждаш не само по-добре пътя, но и това как се движат останалите участници. Добре поддържаните фарове са важни и за осветяването на светлоотразителните пътни знаци и това да виждаш добре пресичащите по пътя пешеходци.


Задните фарове показват, че спираш


Без функционални задни светлини можеш да имаш сериозни проблеми, особено когато вали сняг и пътят е хлъзгав. Шофьорите зад теб трябва да знаят кога натискаш спирачката, преди да се доближат твърде много до теб.


– Вътрешните светлини показват, когато вратата не е затворена правилно


Светлината на „вратата е изключително полезна, особено ако в автомобила има деца. Знаейки, че една врата е отворена, ще можеш да я затвориш, преди някой да пострада от случайно отваряне. Тези светлини може също така да ти покажат, че нещо пречи на вратата ти да се затвори правилно.


Внимание: намалена видимост


От снеговалеж до поледица и дъжд, зимните метеорологични условия могат да направят шофирането ти предизвикателство. Добрата видимост, независимо какво ти поднесе времето, допринася много за твоята безопасност и тази на останалите участници в движението. Нека видим какво може да направиш, за да запазиш светлините си ярки през цялата зима.


Бъди подготвен


Времето да подготвиш автомобила си за зимно шофиране е преди да падне и една снежинка. Това означава да проверяваш светлините си редовно, за да си сигурен, че са в изправно състояние. Преди да потеглиш с колата си, не забравяй да отделиш няколко минути, за да провериш дали всичко е наред.


Почисти фаровете добре


Мръсотията и отломките могат да полепнат върху фаровете и задните светлини, намалявайки тяхната яркост. Отдели малко време, за да почистиш капаците на фаровете и задните светлини с влажен мек парцал. По време на снежни бури не забравяй да почистиш снега или леда. С течение на времето фаровете може да станат мътни или пожълтели, което намалява ефективността на светлината. Ето и една хитрост – може да успееш да им върнеш блясъка с помощта на някои обикновени домакински продукти като препарат за съдове, сода за хляб, оцет или паста за зъби.


Настрой фаровете


За да получиш по-добър изглед на пътя, помисли за надграждане на фаровете с повече от стандартните крушки на автомобила ти. Повечето превозни средства по пътищата днес се предлагат стандартно с халогенни фарове. Рентабилна, типичната халогенна крушка има живот от около 1000 часа.


Какви фарове ще откриеш в Carco.bg?


– Халогенни


Те са лесни не само за производство, но и за смяна. Фаровете, които ще откриеш при нас, са в широк диапазон, за да може всеки клиент да задоволи нуждите си. Най-разпространената халогенна крушка е Н7, като тя се използва за късите светлини, или тези, които виждаме тогава, когато запалим колата.


– Ксенонови фарове


Много по-добри от халогенните, тези модели са по-мощни, по-стабилни и с по-добър изглед. Сред най-големите им предимства са това, че са по-ярки и излъчват до три пъти повече светлина и имат много по-дълъг живот.


Това ти позволява много по-добра концентрация по време на шофиране. Редица проучвания показват, че автомобилите с ксенонови светлини предизвикват много по-малко пътни транспортни произшествия, отколкото тези с обикновени такива.


Защо да избереш Carco.bg, когато избираш нови светлини за автомобила?


Ние сме бързо развиваща се компания, която се стреми да даде най-доброто на своите клиенти. В нашия онлайн магазин за авточасти втора употреба ще намериш голямо разнообразие от продукти с изключително високо качество.


Цените са достъпни за всеки джоб, а доставката е в цялата страна. Възползвай се и от правото си на връщане или смяна на продукта. Увери се сам в качеството: https://carco.bg/about.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път