• Carco.bg
  • Блог
  • Предимства и недостатъци на различни тапицерии за автомобили
26/05/2023

Предимства и недостатъци на различни тапицерии за автомобили

Предимства и недостатъци на различни тапицерии за автомобили

Ако купуваш кола, може да не си много загрижен за вътрешната тапицерия. Въпреки това платът за тапицерия може да изиграе голяма роля при определяне на общите разходи и това каква поддръжка ще бъде необходима, за да поддържаш автомобила си чист. В днешната статия ще обсъди няколко вида тапицерии за автомобили, както и плюсовете и минусите на всеки от тях.


Кожа


Кожените седалки са най-луксозният вариант и с право най-скъпият. Не позволявай на нейната луксозна природа да те заблуди – кожата е много издръжлива и лесна за почистване (ако не е перфорирана). Изисква много поддръжка и специализирани почистващи препарати, но няма да се цапа толкова лесно, колкото другите тъкани. Да обобщим – предимствата на кожата са, че е елегантна, издръжлива (ако се поддържа), и не се цапа лесно. Недостатъкът е, че изисква повече поддръжка от други материали, скъпа е и е трудно откриваема, освен ако не вземеш специализиран модел кола.


Изкуствена кожа


Изкуствената кожа предлага луксозния вид и усещане на истинската кожа, но на по-ниска цена. Освен това е малко по-щадяща за животните. Предимствата на изкуствената кожа са по-ниската цена за луксозно усещане и също така лесното почистване. Въпреки това тя не е толкова издръжлива като истинската кожа и ще се разгради по-бързо.


Полиестер/найлон


Тези две тапицерии си приличат много. Те са често срещани материали, използвани от производителите на автомобили. И двете предлагат достъпна и издръжлива тапицерия, но могат да бъдат трудни за почистване от мръсотия и разливи. Надраскването на материала и замърсяването на тъканите на седалките са най-честите оплаквания в автомобилния интериор. Найлонът също е уязвим от избледняване от слънцето, така че може да се наложи да инвестираш в тонирани прозорци, ако искаш да удължиш живота на тези типове тапицерия.


Винил


Винилът е най-лесният плат за поддръжка и почистване. Осигурява издръжливост и устойчивост на петна. Не е порест и не абсорбира миризми. Също така придава вид на кожени седалки. Основният недостатък на винилът е комфортът, особено в жегата. Винилът абсорбира топлината, ако паркирате на слънце през лятото, така че връщането в колата ще бъде неприятно изживяване.


Има различни опции за тапицерия за автомобила, а най-добрият зависи от твоите предпочитания и начин на живот.


Тапицерия на таван


Претапициране на тавана на колата би могло да се наложи, ако твоята е вече твърде замърсена, избледняла или скъсана. Последното обикновено се дължи на промяната качествата на изолиращия слой, който се нанася фабрично, но има нужда от смяна през определен период от време.


Каква тапицерия за таван да изберем?


В случая е добре да наблегнеш на качеството. Всички видове автомобили са снабдени с автотапицерии за покрив, които обаче имат и определен срок на експлоатация. Когато дойде време за ремонт и лепене на нов плат за тази част от колата, трябва да си напълно наясно с различните предложения по магазините.


Втора ръка решенията са доста изгодни от гледна точка на предложените цени, но в същото време са все така качествени, както и чисто новите авто стоки от този вид. Заложи на онлайн магазин Carco.bg и поръчай втора употреба авто тавани, които няма да те разочароват. Техните експлоатационни качества ги правят една дългосрочна инвестиция, а в същото време са и лесни за слагане.


В онлайн магазин Carco.bg има богата гама предложения за коли, включително и тапицерия за тавани. Заложи на втора ръка висококачествените и оригинални части за автомобили, които никога не са били по-лесно достъпни и евтини.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път