Предимствата на авточастите втора употреба

 

Новото не винаги означава по-добро, особено когато става въпрос за подмяна на автомобилни части. Всеки шофьор в България, на когото му се е налагало да се върти в дяволския кръг автокъща – резервни части – автоморга, знае, че автокъщите в страната ни предлагат едни от най-старите автомобили в Европа, заради ниските доходи у нас.


Заслужава ли си да купувате нови авточасти от неясни производители?

Повечето автомобили у нас са втора ръка или, както вече споменахме, са модели от преди 10, 15, 20 години. Това е и причината за 90% от автомобилите по нашите пътища производителите отдавна да са спрели производство на резервни авточасти за поддръжка.

Това не е задължително лоша новина, защото Ви води до доста изгодно и екологично алтернативно решение. Купуването на части за употребявани автомобили може да бъде доста полезно за Вашия портфейл и околната среда, за разлика от внос на резервни части от Китай или Виетнам, за които нямате гаранция.

Резервна автомобилна част втора ръка ви гарантира ниска цена, издръжливост и сигурност, защото вече знаете, че е служила вярно на предната кола и е останала годна за употреба. Carco.bg ви напомня и за тестовете и проверките, през които минава всяка една наша част, преди да стигне до вас. Това ви гарантира качество, на което може да разчитате.

Заслужава ли си да купувате чисто нов фар или стоп за 20 годишна кола, която бихте карали още година-две?


Цените на авточастите втора употреба варират в зависимост от рядкостта, търсенето, условията и търговеца, от който купувате.

Чисто новите части са скъпи и ще ви струват много, особено ако колата ви е по-стара.
Затова използваните авточасти са идеални за по-стар модел автомобили. Важна подробност е, че пътищата у нас като че ли работят в екип с автосервизите ни.

Защо да купувате чисто нова част за автомобил, който все по-често е в сервиза, и с който няма да „остареете заедно”, защото той отдавна не е първа младост. Вместо това, можете да спестите значителна сума, купувайки авточасти втора ръка, за да сте спокойни, че колата Ви ще продължи да ви служи вярно, до момента, в който прецените, че е време да си кажете „Сбогом!”

Бонус причина да не се впускаме в покупките на нови и скъпи авточасти, са повишените данъци на по-старите автомобили и екостикерите, които бавно и внимателно ще ни накарат да се сбогуваме с модели от преди 15 или 20 години.

А дотогава перфектно решение са бюджетните, висококачествени и тествани от времето авточасти втора употреба.


Удобството е важно, но планетата ни е само една.

Изборът на авточасти втора употреба има много по-положително въздействие върху околната среда, отколкото повечето хора осъзнават.

Рециклирането на употребявани автомобили и техните части е не само по-щадящо портфейла ви, но и помага за предотвратяване на автомобилните отпадъци, като намалява необходимостта от добив на нова стомана за производството на нови части. Изводът е, че когато печелите вие, печели и планетата.


Как да се уверим, че купуваме части втора ръка от надеждно място?

Всеки собственик на автомобил иска най-добро качество на разумна цена и ние знаем това. Знаем и че е трудно да се ориентирате в пренаселения пазар, затова нашата цел е да ви улесним максимално.

В Carco.bg работят професионалисти, които разбират не само от работата си, но и от нуждите на клиентите си. Затова първо ще чуем вашите нужди, след което ще ви консултираме и ще ви предложим перфектната част втора употреба на справедлива цена.

В Carco.bg има богат избор, така че откриването на частта, от която се нуждаете, рядко е проблем. Обадете ни се още днес, за да обсъдим вашите нужди или заповядайте на място и направете най-добрият избор. 

Назад към всички новини