27/01/2023

Ще оцелее ли бензиновия двигател?

Ще оцелее ли бензиновия двигател?

Ако изобщо някога двигателите с вътрешно горене изчезнат, то това няма да стане съвсем скоро.


Век и половина изследвания и разработки повишиха значително ефективността на двигателите с вътрешно горене и днес инженерите обещават да извлекат още повече предимства от бензиновия двигател, като същевременно произвеждат значително по-малко вредни емисии.


Очертава се все по-напредващи, технологии да поддържат конвенционалните двигатели на пътя поне още няколко десетилетия.


Днес ще разгледаме защо бензиновите двигатели могат да оцелеят в бъдещето на електрически автомобили


Тъй като се носят слухове, че големите автомобилни производители сменят технологията с вътрешно горене с електрификацията, много потребители изглеждат разочаровани и изразяват загриженост за несигурното бъдеще на автомобилите и камионите си.


Именно собствениците на камиони могат да бъдат причислени към категорията на скептиците, когато става въпрос за електрически превозни средства.


Сигурно си попадал на редица гръмки заглавия, които обявяват, че краят на бензиновите и дизеловите двигатели е близо. Въпреки че със сигурност електрификацията е част от бъдещето на цялата автомобилна индустрия, това не означава, че двигателите с вътрешно горене просто си отиват като динозаврите.


По-скоро това означава много възможности за потребителите да избират – електромобили, хибриди, бензинови и дизелови двигатели – всички можем да играем добре в пясъчника заедно.


За съжаление в момента производителите на автомобили нямат гръбнак и визия и се страхуват от по-строгите разпоредби на EPA (Американската агенция за опазване на околната среда). Но дали потребителите искат това?


Това е същината на въпроса. Би било жизненоважна грешка за всеки производител на автомобили да пробутва на потребителя нежелан продукт, нали?


Много автомобилни анализатори казват, че дори ако 100% от продадените превозни средства са електрически от днес нататък, то пак ще са необходими от 20 до 25 години, докато автомобилите с бензиновите двигатели бъдат напълно заменени.


Днешните автомобили, задвижвани с бензин, разполагат с повече технологии от всякога


Днешните бензинови двигатели с вътрешно горене работят по-чисто и по-ефективно от всякога. Калифорнийския съвет за въздушни ресурси, споделя, че днешните двигатели с вътрешно горене са по-чисти от всякога и посочва, че от 1971 г. насам емисиите във въздуха от двигателите с вътрешно горене са намалели с над 90% – или иначе казано – два пъти.


Съвместното съществуване е ключът


Не ни разбирай погрешно – ние смятаме, че е необходимо производителите на автомобили да инвестират в електрификация. Но нека вземем за пример автомобилния гигант Ford.


Ford върви в правилната посока, но без да изпада в крайности. Въпреки плана за производство изцяло на електромобили до 2035 г. и елиминиране на алтернативите, Ford се противопостави напълно на това ангажиране.


Нашето мнение е, че следва един бавен, логичен и разумен подход към електрификацията, а когато става дума за българския пазар – със сигурност в близкото бъдеще автомобилите с бензинови двигатели няма да изчезнат.


Какъв е другият начин да помогнеш на планетата?


Като влагаш в качествени резервни части за автомобили, които могат да бъдат закупени и втора употреба. В онлайн магазин Carco.bg ще откриеш предложения за бензинови двигатели на редица марки коли на наистина изгодни цени.


Употребяваните авточасти са по-евтини, с високо качество и налични на склад. За тяхната доставка не е нужно да чакаш дълго време, което е от огромна полза за случаите, в които техническите ремонти не търпят отлагане.


Двигателят на колата е най-важния компонент, без който никоя друга система в машината не би могла да функционира.


На шофьорите се налага често да се занимават с технически подобрения и отстраняване на сериозни повреди, които могат да застрашат дори и безопасността ни по време на движение.


Затова е от особено значение да избираш качествени резервни части за автомобили, които могат да бъдат закупени и втора употреба.


Какви резервни части за двигатели се предлагат в Carco.bg?


Предлагаме разнообразие от авточасти втора ръка, с които ще можеш да извършите неотложните ремонтни дейности бързо и лесно. Продуктовият ни каталог включва авто компоненти с оригинален произход, които доставяме в кратки срокове и без излишно чакане. При нас ще откриеш:


– EGR клапан;


– EGR тръба;


– EGR корпус


– EGR с охладител;


– EGR тръбичка;


– EGR моторче и още много.


Нашите втора ръка автокомпоненти за двигател са предварително тествани за неизправности, което ги прави изцяло пригодни за употреба. Довери се на отличната репутация на Carco.bg и не отлагай спешните ремонти.


Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път