14/10/2022

Сигнали за повредено делко

Сигнали за повредено делко

В днешната статия ще разбереш за какво служи и как функционира делкото. Какви са най-често срещаните проблеми, които може да причини делкото на автомобила при повреда, както и защо да избереш онлайн магазин Carco.bg при покупката на втора употреба делко?


Ще започнем с един много интересен факт: „Делко“ е станало нарицателно име за автомобилната част, наречена прекъсвач-токоразпределител, като думата всъщност е име на американска компания, която е производител на тези и още автомобилни компоненти.


За какво всъщност служи делкото?


За да се възпламени въздушно-горивната смес в цилиндрите на бензиновия двигател е необходима токова искра, която се подава от свещите.


За всеки от цилиндрите има предназначена по една свещ, но за оптималната работа на двигателя е необходимо токовата искра да се подава в подходящ ред, за което е отговорен прекъсвач-токоразпределителя или така нареченото делко.


То е поместено в специална дистрибуторна капачка, в която са предвидени отвори за прокарване на високоволтовите кабели.


Сигнали за повредено делко:


Делкото е едно от най-слабите звена на запалителната система на автомобила, поради високото натоварване, на което е подложен и поради конструктивните му особености. Съществуват някои симптоми, показващи вероятност за повреда на прекъсвач-токоразпределителя и те са:


– Двигателят не стартира правилно


Двигателят изисква електрическо захранване, за да стартира. Чрез превключвателя за запалване батерията трябва да осигури искра чрез запалителна свещ, която запалва горивото в двигателя.


Ако двигателят не стартира правилно, това може да е признак за повредено делко. Най-често срещаният проблем, който ще имаш, е „щракване“, когато завъртиш ключа и се опиташ да запалиш автомобила. Това означава, че няма достатъчно ток в системата.


Проблем с батерията


Ако имаш проблеми с батерията, не я сменяй без да провериш електрическата система на автомобила.


Фаровете и останалите светлини не работят правилно


Светлините на твоя автомобил са едно от най-важните неща, които електрическата система контролира.


Мигачите, стоп-светлините и фаровете те пазят на пътя, а вътрешното осветление и лампите гарантират, че можете да виждаш добре при слаба или никаква светлина.


Ако електрическата система на автомобила не функционира добре, може да забележиш, че различни светлини започват да бледнеят.


Миризма на горяща пластмаса


Ако усещаш миризма на изгоряла пластмаса, трябва незабавно да спреш автомобила. Това е сигурен признак за електрическа неизправност или късо съединение, особено ако се появи заедно с приглушени светлини, изгорели предпазители и проблеми със завъртането или стартирането на колата.


Какви модели делкота ще откриеш в Carco.bg?


В обявите на онлайн магазин Carco.bg са достъпни различни части за автомобили втора употреба и по-специално делко за отделните марки коли. Също така при избора има значение дали превозното средство е тип седан, кабриолет, купе и т.н.


Всички те са доставени от проверени доставчици и в допълнение, за повишена сигурност, ние извършваме отделни вътрешни тестове и огледи на състоянието на всяка част, така че да сме сигурни, че предлагаме максимално качествени части на най-достъпни цени.


Защо да избереш Carco.bg?


Ние предлагаме делко за широка гама от марки и модели автомобили, както и други части за коли. В същото време, сайтът ни е изключително интуитивен за навигация и работа, предлагайки всички базови функции за избор, като отделни филтри за бързо сортиране на определени продукти.


Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път