• Carco.bg
  • Блог
  • Смяна на компютърния двигател – какво трябва да знаем?
10/12/2021

Смяна на компютърния двигател – какво трябва да знаем?

Смяна на компютърния двигател – какво трябва да знаем?


Компютрите са сравнително ново явление в автомобилния свят


Въпреки това вече не можем да си представим автомобила си без така наречените ECU блокове или контролни звена за управление. Те отговарят за регулиране на задвижването на всички колела или системата 4x4, системата за впръскване на гориво, въздушните възглавници и много други. В случай, че електрониката на колата е повредена, не само че автомобилът ще харчи много повече гориво, а и излага вас и останалите пътници на по-голям риск от инциденти.

Признаци за повреден ECU блок


Съществуват много „симптоми“ за повреден контролен блок за управление на автомобила. Някой от тях са следните:

– Индикаторната лампа за неизправности свети – ако лампата за неизправности на електронното табло свети непрекъснато, вероятността от повреда е голяма.



– Автомобилът не иска да запали – ако колата ви не иска и не иска да запали, може да проверите акумулатора и стартера. В случай че всичко при тях е наред, но въпреки това автомобилът ви не иска да запали, то повреда в електронния блок е следващото логично обяснение.


Разбира се това не са единствените симптоми. Ако автомобилът ви като цяло не работи добре, това също може да е знак за повреда в електронния блок. Следете внимателно за проблеми при превключване на предавки, рязко и внезапно спиране или резки движения при тръгване, защото е възможно да съществува проблем с ECU блока.



Представете си следната ситуация



Една сутрин се качвате в автомобила си и лампичката светва. Причините могат да бъдат най-разнообразни. Например просто мръсотия в един от датчиците. Може обаче и да е нещо по-сериозно, затова от този момент нататък разполагате само с ръчна спирачна система. Време е за сервизен техник, а той ви казва доста лоша новина. Компютърът за двигател трябва да се смени.


Защо е по-добре да изберем компютър за двигател втора употреба?


Новината за нуждата от нов компютър за двигател означава няколко неща – първо автомобилът е в неизправност. Второ – поръчването на нов струва почти колкото автомобил втора ръка. Трето – поръчката и доставката на нов компютър за двигател от производител е доста бавен процес, който отнема около два месеца.

В тази ситуация е нужно да прецените добре, дали автомобилът ви си струва закупуването на нов компютър за двигател. В много случаи би излязло по-евтино да смените превозното средство.

Помислете за варианта да се обърнете към специализираните магазини за авточасти втора употреба, където ще откриете богато разнообразие от компютри за двигател, които са изпробвани и тествани, така че може да разчитате на работоспособността и качеството им.

Carco.bg e точно такъв онлайн магазин. При нас ще откриете специализирани компютри за двигател, които са преминали нужния тест за качество в нашите специално пригодени за това обекти. Предлагаме ви богат асортимент, за най-разнообразни автомобили – Alfa Romeo, Volvo, Peugeot, Audi, Daewoo, Skoda, Seat Ibiza, Nissan, Mercedes, BMW и много други известни марки автомобили.
Ще ви помогнем да изберете точния модел компютър за двигател втора ръка, така че покупката ви да бъде качествена и на добра цена. Разгледайте всички модели тук и задайте своите въпроси във формата за контакти.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път