02/06/2023

Тайните на автоматичния автомобил

Тайните на автоматичния автомобил

Автоматичните автомобили стават все по-популярни. Но каква е разликата в автоматичната скоростна кутия и заслужават ли си парите? Отговаряме на тези въпроси днес, за да ти дадем по-добра представа за предимствата и недостатъците на тези автомобили.


Как работят автоматичните автомобили?


Автоматичните автомобили имат само четири предавки P – паркиране, R – заден ход, N – неутрално, D – шофиране. Всяка предавка прави точно каквото подсказва името. Една предавка, която е една и съща както при автоматичната, така и при ръчната предавка, е предавката R – заден ход, предавката, от която се нуждаете, когато се движите назад.


При автоматична скоростна кутия, за да се движиш напред, поставяш колата на D – задвижваща предавка, а превозното средство ще сменя предавките, за да отговаря на скоростта ти. Когато спреш и имаш нужда от ръчна спирачка, превключваш предавката на P – Park.


N – неутралната предавка – поставя колата в неутрално състояние, подобно на превозно средство с ръчно управление, колата не се движи напред и няма спирачки, които да поддържат колата неподвижна. Това състояние е по-скоро функционална предавка, която е необходима за ситуации като теглене.


Какви са разликите между автомобилите с ръчно и автоматично управление?


Автоматичната скоростна кутия ти дава свобода от необходимостта да сменяш скоростите. Имай предвид, че левият ти крак вече е излишен без педала на съединителя. Само с педала на газта и спирачката десният ти крак е всичко, от което се нуждаеш. Е, да, в началото може да посегнеш към скоростния лост, докато шофираш, но не забравяй, че няма нужда да го правиш, освен ако не се движиш назад или не спираш.


По-лесно ли се шофира автоматичен автомобил?


Със сигурност имаш далеч по-малко работа с автоматичното управление и затова то се счита за по-безопасен в сравнение с ръчното. Без да е необходимо да сменяш скоростите, той ти позволява да се концентрираш по-добре върху пътя. Което е много удобно за тези по-трудни ситуации на шофиране като натоварен трафик.


Мнозина избират да се научат да карат автоматик, тъй като е по-лесно. Това обаче ограничава уменията ти да управляваш автомобили с ръчна. Дали това е предпочитан вариант за теб или не, е друг въпрос. И само ти можеш да отговориш.


По-добри ли са автоматичните автомобили?


Дали автоматикът е по-добър за шофиране или не, зависи от водача. Връзката със скоростния лост ще играе голяма роля за това дали предпочиташ автоматична кола или не. Ако сте човек, който обича да шофира въпреки всички несъвършенства, които идват с него, това може би значи, че ще бъдеш шофьор с ръчно управление докрай. Някои хора смятат, че колата автоматик не им дава същия контрол, както доброто старо ръчно управление.


По-надеждни ли са автоматичните автомобили?


Тъй като вършиш по-малко от работата с автоматика, естествено има повече части в автомобила, които да поемат тези задачи. Това прави автоматичното превозно средство по-сложно и скъпо за ремонт. Въпреки това, с по-малко работа за водача, има по-малък шанс частите да се преуморят. Без скоростен лост за шлайфане е по-малко вероятно трансмисията да се износи за определен период от време.


Автоматичните автомобили по-рентабилни ли са?


Както споменахме, в автомобила с автоматично управление има по-сложни части, които да поемат задачите, които обикновено изпълнявате вие с ръчката. Тези части изискват повече енергия, за да се движат – което означава, че трябва да се използва повече гориво, за да се свърши работата. С напредването на технологиите обаче откриваме, че автоматичните автомобили намаляват разликата и стават все по-популярни.


Защо да вземем автоматични скоростни части от Carco.bg?


Авточастите в нашия онлайн магазин са втора употреба, но в никакъв случай не отстъпват на новите такива. Цените са изключително достъпни, а качеството на продуктите – високо. При поръчка, доставката е в рамките на няколко дни, като имаш възможност за връщане или замяна.


Ние се стремим да даваме на нашите клиенти само най-доброто. Убеди се в това, като разгледаш нашите авточасти за автоматично управление още днес.





Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път