27/05/2021

Защо да избираме авточасти втора ръка

Защо да избираме авточасти втора ръка

През последните 10 години броят на автомобилите в България нарасна драстично. Но въпреки това голяма част от тези автомобили са произведени преди поне 15 години. Възрастта на автомобилите смесен с пътната инфраструктура в страната ни създава необходимост от чести ремонти. Но инвестирането в ремонт на автомобил в България не е обосновано и голяма част от собствениците на автомобили не се обръщат към оторизиран дилър за авточасти, а към търговци на авточасти втора употреба. Това важи най-вече за едрогабаритните части по автомобила, тези от електронната система и тези по двигателя.


Употребяваните авточасти втора ръка винаги са били предпочитани, като по-бюджетен вариант на новите аналози. Защо и кога прибягваме до тях, какви са предимствата от употребата им и откъде да си ги поръчаме на изгодни цени и с проверено качество? Нека видим отговорите на тези въпроси в статията!


Защо да избираме авточасти втора ръка


Много хора предпочитат да оставят повредения си автомобил в оторизирания от производителя сервиз, предполагайки, че там ще ремонтират колата с нови части. Това обаче не винаги е така и в много случаи се използват употребявани компоненти. Причината е, че употребяваните автокомпоненти са толкова оригинални, колкото и новите. Те винаги предварително се тестват за работоспособност, качество и цялост, а след това се монтират в автомобила.


Обикновено към авточастите втора ръка се насочват хора, за които е по-важно да платят по-малко и да използват парите си максимално рационално. В подобен случай те виждат най-добро съотношение между платените средства и полученото качество. Другият момент, в който често се прибягва до употребявани автокомпоненти, е при случаите на много стар модел автомобил, производителят на който вече не произвежда нови части.


Според проучване проведено в САЩ, над 70% от частите на един автомобил предаден в автоморга могат да бъдат използвани повторно. Разбира се тези части ги грози опасност от бързо износване, тъй като са употребявани и са използвали част от експлоатационния си ресурс.


Покупката на употребявани авточасти втора ръка е много по-евтина от новите аналози, а също употребяваните са разработени и в най-доброто си състояние за максимална експлоатация. Те са рационален вариант за използване и в случай на повреда на колата, която се нуждае от спешен ремонт в най-неподходящия момент, когато парите са на привършване и има още една седмица до заплата.


Какви са предимствата им спрямо новите


Някои от предимствата на авточастите втора ръка бяха описани и в по-горния раздел на статията, но тук ще попълним списъка и ще ги изброим накратко. Употребата на подобни компоненти би могла да:



  • Намали значително разходите Ви за поддръжка на автомобила - те са много по-евтини от новите си аналози, което ги прави и много предпочитани от хората с ограничен бюджет. Понякога разликата в офертите при едните и другите може да достигне до 50% в полза на използваните елементи;

  • Гаранция за автомобила - употребата на използвани части при ремонт или смяна на оригиналните елементи не нарушава гаранцията на превозното средство;

  • Използваните части за колата са напълно съвместими, когато са свалени от същата марка и модел автомобил, както и при съобразяване с останалите особености на превозното средство;

  • Когато заложите на употребяваните елементи за кола, не се налага да чакате дълго време доставка от чужбина, а обикновено специализираните магазини ги имат на склад;

  • Въпреки че са използвани, този тип части имат голям експлоатационен период, тъй като те са изразходили само една част от него в предишния автомобил.


Дори много експерти от различни автосервизи са на мнение, че употребата на авточасти втора ръка при ремонта на автомобила е за предпочитане пред новите решения, тъй като те вече са работили в друга кола и са в състояние по-добре и точно да паснат по местата си.


Закупуването на авточасти втора употреба винаги е добра алтернатива пред даването на голяма сума пари за нова авточаст, особено ако един човек гледа да спазва определен бюджет.


Смятаме, че гореизброените предимства са достатъчен довод, всеки сам да прецени кога и при какви случаи да прибегне към авточастите втора ръка. Впрочем статистиката показва, че със скептичното си мнение, много хора веднъж използвали употребявани части за кола, не прибягват към новите, тъй като виждат предимствата и недостатъците в едните и другите.


Откъде можем да поръчаме


Когато решите да изпробвате капацитета на авточастите втора ръка, ние Ви препоръчваме да пазарувате от специализираните магазини. Там обикновено изпробват и тестват частите за работоспособност и качество. Също при пазаруване онлайн, Вие можете да върнете или подмените закупения продукт, при установяване на нарушена функционалност или несъответствие. Това Ви дава свободата при проблем относно получения продукт, когато не сте направили правилния избор или сте получили нещо друго, различно от това, което сте поръчали, да имате възможност за корекция.


Carco.bg е един такъв онлайн магазин, който е специализиран в предлагането и продажбата на авточасти втора ръка. Ние имаме специално пригодени тестови обекти, които са оборудвани с нужната техника, така че експертите ни ефективно да могат да тестват и изпробват предварително всички части, преди да бъдат пуснати за продажба.


Какви части втора ръка ще намерим в Carco.bg


Като специализиран сайт за продажба на използвани авточасти, ние поддържаме локална складова база с голям асортимент от компоненти за различните системи на автомобила. Това включва двигател, климатична и охладителна система, компютри, модули, гуми и джанти, горивна система, вътрешно оборудване и т.н. Лесно можете да видите от менютата какви продукти ще откриете при нас и на какви цени.


Сайтът е съвместим с различните видове мобилни и настолни устройства, а при необходимост от професионално съдействие, нашите експерти през работни дни са на Ваше разположение.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път