• Carco.bg
  • Блог
  • Зимата е тук – как да подготвиш колата си?
17/12/2022

Зимата е тук – как да подготвиш колата си?

Зимата е тук – как да подготвиш колата си?

Знаем, че в натовареното ежедневие е трудно да намериш време и за автомобила си, но готовността за зимата си е наистина важна работа, за да избегнеш повреди или злополуки. Затова Carco.bg ще ти помогне да се увериш, че си една крачка пред студената и снежна зима в 7 лесни стъпки:


1. Гориво


Може да звучи очевидно, но преди всяко зимно пътуване се уверявай, че имаш достатъчно гориво – добра идея е да заредиш добре, преди да потеглиш. Автомобилите изразходват повече гориво при натоварен трафик и условия на потегляне/спиране, които са доста по-чести в зимни условия. Възможно е във всеки момент времето да те изненада, затова е по-добре да се подготвиш за евентуални трудности и проблеми.


2. Масло


Провери нивото на маслото и долей, ако е необходимо. Повери ръководството си, ако не знаеш как да направиш това, за да се убедиш, че използваш правилното масло, по правилния начин. Намери капачката за масло със символа на кутията и налей точното количество. Увери се, че капачката е добре затворена и внимавай да не препълниш, тъй като това може да причини повече проблеми.


3.Гуми


Провери добре протектора на гумите си и налягането им. Не забравяй – добре поддържаните гуми са жизненоважни, за да ти осигурят добро сцепление върху заледени, мокри повърхности. Препоръчваното налягане в гумите на автомобила може да бъде намерено в ръководството му, а може и да се посъветваш със специалист, от който купуваш зимните гуми. Можеш да провериш дълбочината на протектора на гумите, като използваш специален уред. Препоръчваме ти да проверяваш гумите си на всеки две седмици, както и преди дълги пътувания, и да ги смениш, преди да достигнат долната граница на дълбочина.


4.Чистачки


През зимата предното ти стъкло може да се замърси много от дъждове, сняг, лед и сол. Поддържането на добра видимост винаги е наложително, така че провери дали чистачките ти вършат работата, като напръскаш малко течност за измиване и видиш дали почистват предното стъкло. След това прокарай пръсти по дължината на чистачките, за да провериш за разцепвания. Имай предвид, че е препоръчително да сменяш перата на чистачките на всеки 12 месеца.


5.Охлаждаща течност


Работата на охлаждащата течност (смес от вода и антифриз) е да охлажда двигателя. Затова редовно проверявай нивото и доливай, ако е необходимо. Не забравяй, че е задължително да проверяваш това, само когато двигателят е охладен, в противен случай може да се опариш. Не е нормално нивата на охлаждащата течност да спаднат внезапно, така че ако това се случи, е редно посетиш сервиз за проверка.


6. Електричество


Провери дали светлините и индикаторите работят правилно и смени крушките или предпазителите, ако е необходимо. Проблемите с електричеството са по-често срещани през зимата от всичко друго. Автомобилните батерии трябва да се сменят на всеки няколко години, така че не забравяй да провериш твоите в автомобилния сервиз.


7.Предно стъкло


Увери се, че препарата ти за измиване на предното стъкло е ефективен до най-малко -15 градуса по Целзий. Така ще го предпазиш от лед и мръсотия през зимата, причинена от осоляване на пътя и песъчинки, което може да причини проблеми с видимостта. Увери се, че използваш подходящо средство за измиване на стъклото против замръзване.


Колкото по-добра организация – толкова по-добре.


Избери необходимите неща за автомобила си и бъди сигурен, че си готов дори за рекордно ниски температури. В Carco.bg ще откриеш разнообразие от части за всякакви марки автомобили. Стараем се да предложим голямо разнообразие от авточасти втора ръка, така че да имаш широк периметър за избор от видове, модели и марки.


Пазаруването от сайта е улеснено само до добавянето на желаните части за коли в пазарската кошница, въвеждането на необходимата за правилната обработка на поръчката информация и избиране на начин за плащане. Предлаганите авточасти в Carco.bg са преминали предварителни тестове и одобрение за работоспособност и пригодност за експлоатация на значително по-ниски цени. Увери се сам!

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път