10/05/2024

Скоростна кутия втора ръка

Скоростна кутия втора ръка

Закупуването на скоростна кутия втора ръка спестява много пари и гарантира качествена работа още дълго време. Понякога е по-лесно да вземеш решение да купиш употребявана авточаст, отколкото нова. Особено, когато става дума за по-скъпи компоненти като двигател, скоростна кутия и т.н.


Така че, когато чуете скърцане или тракане при натискането на съединителя, отидете до автосервиза. Ако усетите виене от трансмисията, може да проверите лагерите или нивото на маслото. Силен метален звук при ускорение подсказва, че може да са повредени зъбните колела. Всички тези симптоми на повредена скоростна кутия изискват особено внимание.


Ръчна скоростна кутия


Ръчната скоростна кутия е механизъм в автомобила, който предава въртящия момент от двигателя към колелата. Позната е още и като механична трансмисия. Състои се от няколко основни компонента като:



  1. Съединител - прекъсва връзката между двигателя и трансмисията.

  2. Скоростен лост - използва се за ръчно сменяне на скоростите

  3. Предавателна кутия - съдържа зъбни колела, които променят скоростта на въртене на гумите

  4. Диференциал - разпределя въртящия момент между двете гуми на една ос.


Начинът на работа е следният: когато натиснете съединителя, прекъсвате връзката между двигателя и трансмисията. Премествате лоста, за да изберете желаната предавка. Бавно отпускате педала на съединителя, за да създадете отново връзка между двигателя и трансмисията. Плавно натискате газта, за да увеличите оборотите на двигателя. Зъбните колела ще преобразуват оборотите на мотора и ще предадат скорост на гумите.


Автоматична скоростна кутия


Автоматичната скоростна кутия не изисква ръчно превключване на скоростите. Тя сама избира най-подходящата предавка, в зависимост от скоростта на колата, натоварването на двигателя и пр. Основните компоненти са:



  1. Хидравличен конвертор - предава въртящия момент от двигателя към трансмисията и плавно променя скоростта на въртене.

  2. Планетарен механизъм - представлява зъбни колела с различни размери, които променят предавателното отношение.

  3. Хидравличен блок за управление - отговаря за работата на хидравличния конвертор и планетарния механизъм.

  4. Селектор - избира най-подходящия режим на работа.


Режимът на работа е по-различен от ръчната. Тук шофьорът избира режим на работа P (паркинг), R (заден ход), N (неутрална), D (движение напред), L (ниска предавка).


Хидравличният конвертор предава въртящия момент от двигателя към трансмисията. Планетарния механизъм променя предавателното отношение в зависимост от режима на работа и скоростта на колата. Хидравличният блок за управление регулира работата на хидравличния конвертор и планетарния механизъм, за да осигури плавно превключване на скоростите.


Скоростна кутия втора употреба


Скоростна кутия втора ръка е мъдро и дълготрайно решение при възникнали проблеми в предавателната кутия. В онези случаи, когато след диагностиката в автосервиза се установи, че е необходима подмяна, потърсете употребявани авточасти Carco. Всяка една скоростна кутия втора ръка при нас е тествана, минала е през проверка и е установено, че е годна за повторна употреба.


В противен случай трябва да се бръкнете дълбоко за чисто нова, ако въобще, намерите такава, отделно да заделите за механиците в сервиза крупна сума за подмяна. Дали си заслужава да купувате толкова скъпи артикули за автомобили втора употреба? Масовата практика за такива коли е авточасти втора употреба от лицензиран търговец, като Carco.


Доверете се на авточасти втора ръка от Carco


Има компоненти по автомобила, които няма нужда да бъдат чисто нови - от една страна, много от тях вече не се произвеждат. От друга - цената им е, колкото да си закупите нова кола втора употреба. В Carco авточастите са тествани и проверени, с гарантиран произход и качество, убедили сме се, че имат дълъг живот. За толкова години в бизнеса с употребявани авточасти, успяхме да се докажем като доверен партньор за хиляди клиенти. Не само в София, но и в цяла България.


В цялата страна, защото всяка една поръчка, която правите онлайн през сайта ни, веднага се изпраща по куриер до посочен от Вас адрес. А тези, които са близо до София, могат да дойдат и на място, за да тестват лично онова, което са си харесали, преди да го закупят. Прочетете още заслужават ли авточастите втора употреба от Carco.


Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път