19/04/2024

Нови изисквания за ГТП

Нови изисквания за ГТП

Нови изисквания за ГТП - звучи съвсем малко стряскащо. Всъщност, от началото на 2024 година бяха въведени нови правила, по които всички автомобили трябва да минават прегледа. В следващите редове ще Ви разкажем подробно, за какво става дума.


Новите правила за годишен технически преглед


Както вече споменахме в началото на годината бяха въведени нови правила за минаване през задължителния ГТП. Всеки един пункт, който предлага тази услуга, ще трябва да вгради софтуер, който да се свърже към "Автомобилна администрация". И прегледа да се излъчва в реално време. За да се засичат димометрите, спирачните стендове и газ анализаторите.


Стремежът е да се постигне контрол, който ще предотврати манипулирането на данните от прегледа. Освен това, всички прегледи ще остават на запис и ще се съхраняват в облаци, за да няма съмнение в извършването на процедурата. Така и ще се постигне по-висок контрол върху рисковите превозни средства, които не в пригодна техническа изправност.


Двоен скок в цената на ГТП


Цената за всички тези нови изисквания за ГТП, разбира се, ще я платят клиентите. За да отговорят на правилата, пунктовете ще се наложи да направят сериозна инвестиция, която ще искат да възстановят бързо. Ето защо и от 50 лева за преглед миналата година, цената тази година е двойна и приближава 100 лева.


Освен това пунктовете, които са пригодни да извършат тази услуга, са много малко и все още, повечето не отговарят на тези нови изисквания. Това допринася за допълнителни тревоги, на които са изложени собствениците на автомобили. От една страна са притесненията, дали колата е изрядна, за да мине прегледа, а от друга всички тези нови неща, които вместо да помагат, пречат на данъкоплатеца.


Ако колата не премине прегледа


По време на прегледа, ако пункта забележи неизправност, колата ще остава без технически преглед Ще се издават предписания за наличие на проблеми и повреди, които следва да бъдат отстранени, ако искате автомобила да бъде допуснат до движение. Това, разбира се, ще Ви изпраща в автосервиза, където поне няма да плащате за диагностика.


Вие само ще трябва да си закупите резервни части, с които да подмените повредените, за да приведете колата в изправен вид, който гарантира успешно преминаване на прегледа. И тук вече може да Ви бъдем изключително полезни. Авточасти втора употреба от Carco.bg, тествани и проверени, с гарантиран произход и качество. Огромно разнообразие резервни части за всички марки и модели.


Нови изисквания за ГТП


Всички тези неща, в крайна сметка могат да натоварят бюджета Ви сериозно. И, ако в един момент прецените, че въпреки че сте закупили евтини авточасти втора ръка, все пак, парите за сервиз и ремонти са много има друго решение. Ние изкупуваме коли в движение или претърпели инциденти, които правят ремонта невъзможен.


Ето защо не бива да се тревожите толкова много. Дори да се ядосате на всички тези нововъведения, вече знаете, че може да разчитате на нас. Защото авточастите втора употреба си заслужават и със сигурност придават нов живот на дори най-старите коли, за които в сервиза кажат, че за такива автомобили надежда няма. Не, винаги има Carco.bg.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път